Web Analytics Made Easy - Statcounter

دسترسی به تمام متن حدود ۷۲ درصد از پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد ثبت شده در ایرانداک و ۳۶ درصد رساله‌های دکتری موجود در ایرانداک، به شرط عضویت در سامانه اطلاعات علمی ایران (گنج) امکان‌پذیر است.

به گزارش ایسنا، اولین قدم برای استفاده از متن کامل پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها در پایگاه اطلاعات علمی ایران (گنج)، عضویت در این پایگاه و در اختیار قرار دادن اطلاعات شناسنامه‌ای و رایانامه فرد متقاضی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیش از ثبت نهایی اطلاعات کاربری، متقاضی بایستی تأیید کند که بیانیه‌های پایگاه اطلاعات علمی ایران (گنج) را خوانده و پذیرفته‌ است. با تأیید این گواهی، متقاضی ثبت‌نام به طور ضمنی متعهد می‌شود که با دسترسی به پایگاه ایرانداک از داده‌ها، اطلاعات، و محتوای آن با رعایت کامل حقوق پدیدآوران و تنها برای اهداف علمی، آموزشی، و پژوهشی و بر پایه قانون و مقررات مربوطه استفاده کند.

 پس از ثبت اطلاعات مورد نیاز، لینک تأیید عضویت به رایانامه متقاضی ارسال شده و از طریق می‌تواند به حساب کاربری خود وارد شود.

دسترسی به تمام متن کدام پایان‌نامه‌ها/رساله‌ها مجاز است؟

دسترسی به تمام‌متن پایان‌نامه‌ها، رساله‌ها، و پیشنهاده‌ها (پروپوزال‌ها) بر پایه آیین‌نامه «ثبت و اشاعه پیشنهادها، پایان‌نامه‌ها، و رساله‌های تحصیلات تکمیلی و صیانت از حقوق پدیدآوران در آن‌ها»، و همچنین امکانات و محدودیت‌های فنی در ایرانداک شدنی است.

از ۷۴۲ هزار و ۸۳۵ مدرک در پایگاه ایرانداک، دسترسی به تمام متن ۳۸۹ هزار و ۴۴۴ مدرک امکان‌پذیر است که این به معنی دسترسی به حدود ۵۲ درصد مدارک موجود است. این در حالی است که میزان دسترسی به تمام متن از بین ۵۰۰ هزار و ۶۱۰ پایان‌نامه کارشناسی ارشد موجود در ایرانداک، ۷۲ درصد و میزان دسترسی به تمام متن رساله‌های دکتری موجود در ایرانداک نیز حدود ۳۶ درصد است.

اما در آیین‌نامه فوق چنین آمده که ایرانداک موظف است متن کامل پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد را ۱۸ ماه و متن کامل رساله‌های دکتری (تنها برای پایان‌نامه‌ها و رساله‌های مؤسسه‌های زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات، و فناوری) را ۳۰ ماه بعد از تاریخ دفاع موفقیت‌آمیز دانشجو، به صورت رایگان در محیط وب، اشاعه دهد.

با این حال اگر دسترسی به تمام متن یک پیشنهاده، پایان‌نامه و رساله در ایرانداک امکان‌پذیر نباشد، سه دلیل "موجود نبودن فایل در ایرانداک"، "محدودیت قانونی یا فنی اشاعه" و "پر شدن سهمیه فایل‌های دریافتی" از دلایل محتمل برای عدم دسترسی به فایل هستند. سهیمه فایل‌های دریافتی تمام متن، پنج فایل در طول یک هفته است که این تعداد از زمان دریافت نخستین فایل محاسبه می‌شود. کاربران می‌توانند در بخش اطلاعات کاربری، از سهمیه دانلود خود اطلاع پیدا کنند.

نکته دیگر آنکه ارتباطی بین زمان قدیمی‌تر بودن سال دفاع پایان‌نامه و موجود بودن تمام متن آن در ایرانداک وجود ندارد و به عنوان مثال ممکن است که دسترسی به متن پایان‌نامه‌ای که در سال ۹۲ دفاع شده در دو بخش "چند برگ نخست" و "تمام متن"، امکان‌پذیر باشد؛ در حالی که از پایان‌نامه‌ای که در سال ۱۳۸۰ دفاع شده فقط چکیده موجود است.

بر اساس اعلام مهدی محمودیان، رئیس اداره ثبت و فراهم‌آوری اطلاعات ایرانداک، پایان‌نامه و رساله‌های پذیرش شده از سوی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی، در ساعت ۲۴ همان شب در سامانه گنج به نشانی  ganj.irandoc.ac.ir  در دسترس عموم قرار می‌گیرند.

به گزارش ایسنا، یکی از راهبردهای اساسی برای تحقق دسترسی آزاد (Open access) "آرشیوهای دسترسی آزاد" و دوم "مجلات دسترسی آزاد" هستند؛ منظور از دسترسی آزاد، عمل فراهم آوردن امکان دسترسی نامحدود از طریق اینترنت به تحقیق و پژوهش دانشمندان است. از مصادیق دسترسی آزاد، امکان دسترسی رایگان و همگانی کاربران به منابع در اینترنت، امکان خواندن، دانلود، کپی، توزیع، چاپ، جستجو یا لینک به متن کامل مقاله است.

نکته‌ای که در دسترسی آزاد به منابع علمی و پژوهشی اهمیت دارد، صیانت از حقوق پدیدآورندگان است به گونه‌ای که ذخیره و بازتولید اطلاعات و به‌کاربری آن‌ها برای مقاصد تجاری، درست کردن پایگاه داده و تولید ارزش افزوده از آن‌ها به هیچ عنوان مجاز نیست.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ایرانداک پایگاه اطلاعات علمی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۶۱۱۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارزانی: با جدیت تمام، اجرای کامل توافق‌نامه امنیتی با تهران را دنبال خواهیم کرد

نیچروان بارزانی با اشاره به توافق امنیتی و تشکیل کمیته مشترک امنیتی میان دو کشور ایران و عراق گفت: گام‌های مؤثری در اجرای این توافق برداشته شده و ما با جدیت تمام، اجرای کامل این توافق را دنبال خواهیم کرد.

به گزارش ایسنا ، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ظهر روز دوشنبه میزبان نیچروان بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق و هیات همراه بود.

در این دیدار حسین امیرعبداللهیان ضمن ابراز خرسندی از سفر نیچروان بارزانی به تهران، روابط میان ایران و اقلیم کردستان عراق را در حوزه رسمی و مردمی روابطی قدیمی، دوستانه و ناگسستنی توصیف کرد.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، سفر آقای بارزانی به تهران را فرصتی مهمی در تقویت روابط ایران و اقلیم کردستان عراق به ویژه در حوزه اقتصادی و تجاری دانست و ابراز امیدواری کرد که روابط فیمابین از این پس با شتاب بیشتری به پیش رود.

امیرعبداللهیان همچنین ارتقاء نقش اقلیم در چارچوب قانون اساسی عراق را مورد اهتمام جدی جمهوری اسلامی ایران دانست و با اشاره به روابط برادرانه میان مقامات اقلیم کردستان عراق و جمهوری اسلامی ایران افزود: این روابط در خدمت مناسبات دوستانه و سازنده میان دو کشور ایران و عراق قرار دارد.

نیچروان بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق نیز در این دیدار با اشاره به این که جمهوری اسلامی ایران در تمامی تحولات تاریخی و مهم در کنار اقلیم کردستان و عراق بوده است، نقش جمهوری اسلامی ایران در روند تحولات عراق را تاریخی، سازنده و ماندگار دانست.

رئیس اقلیم کردستان عراق با تجلیل از نقش سردار سلیمانی در تقویت امنیت منطقه افزود: از آنجایی که از نظر ما امنیت ایران امنیت عراق و اقلیم کردستان است، خاک اقلیم هرگز نقطه تهدیدی علیه جمهوری اسلامی ایران نخواهد بود.

وی با اشاره به توافق امنیتی و تشکیل کمیته مشترک امنیتی میان دو کشور ایران و عراق گفت: گام‌های مؤثری در اجرای این توافق برداشته شده و ما با جدیت تمام، اجرای کامل این توافق را دنبال خواهیم کرد.

 بارزانی همچنین با اشاره به دیدار بسیار خوب خود با رهبر معظم انقلاب، این ملاقات را بسیار شیرین، مفید و راهگشا توصیف کرد و افزود: با توجه به صحبت‌های امروز مقام معظم رهبری و نیز مباحث مطرح شده در دیدار امروز با دکتر رئیسی، رئیس جمهور اسلامی ایران، برای تحقق منافع مشترک در روابط دوجانبه از جمله در حوزه اقتصادی و تجاری حداکثر تلاش و همکاری را خواهیم داشت.

در پایان این دیدار حسین امیرعبداللهیان از نقش اقلیم در استقبال و میزبانی از زائران امام حسین (ع) و عتبات عالیات به ویژه در ایام اربعین حسینی تشکر و قدردانی کرد.

انتهای پیام‌ 

دیگر خبرها

  • ۳۴۵ هزار پلاک آبی هوشمند بر منازل اصفهانی‌ها نصب شده است
  • اتصال ۲۶۰ روستای بالای ۲۰ خانوار آذربایجان غربی به اینترنت پرسرعت
  • بارزانی: با جدیت تمام، اجرای کامل توافق‌نامه امنیتی با تهران را دنبال خواهیم کرد
  • ایمن‌ترین پیام‌رسان‌های جهان/ چگونه امنیت پیام‌رسان‌ها را بالا ببریم؟
  • آغازِ پایان زلنسکی در اوکراین/ سرویس اطلاعات مسکو تاریخ تعیین کرد
  • تمدید مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار به دو جشنواره ملی کتاب دانشجویی و پایان‌نامه سال
  • تمدید مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار به جشنواره‌های کتاب دانشجویی و پایان‌نامه سال
  • بهانه‎ طلافروشان برای عدم ثبت معاملات به پایان رسید
  • فرار کانون سردفتران از شفاف‌سازی عملکرد مالی
  • پاسخگویی به پرسش‎های مشترکین در سامانه ملی انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات