Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، تقلب در آثار علمی، اعتبار پژوهشگران و موسسات علمی را به خطر می‌اندازد. اعتباری که حاصل سال‌ها تلاش علمی است، گاهی تنها به دلیل ناآگاهی محققان زیر سوال می‌رود. در این راستا، هیئت دولت در مرداد ماه ۱۳۹۸، آیین‌نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی را بر اساس قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی مصوب سال ۹۶ تدوین کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این آیین‌نامه شامل همه موسسات دولتی و غیردولتی زیر مجموعه وزارتخانه‌های علوم و بهداشت است. همچنین در مورد حوزه‌های علمیه دارای مجوز از شورای گسترش حوزه‌های علمیه هم کاربرد خواهد داشت.

نقش کارگروه‌های اخلاق در پژوهش در پیشگیری از تقلب

تشکیل کارگروه اخلاق در پژوهش وزارتخانه و موسسات از جمله مواد این آیین‌نامه اجرایی است. کارگروه وزارتخانه به منظور تدوین استانداردها و راهنماهای اخلاق در پژوهش، نظارت، اعتباربخشی، ایجاد هماهنگی و وحدت رویه بین کارگروه‌های اخلاق در پژوهش موسسات، تدوین استانداردهای تهیه آثار علمی و رسیدگی به اعتراضات نسبت یه تصمیمات کارگروه‌های موسسات تشکیل شده است. 

کارگروه‌های اخلاق در پژوهش موسسات موظفند که علل و زمینه‌های بروز تخلفات پژوهشی را بررسی و آسیب‌شناسی کرده و تدابیری پیشگیرانه اعمال کنند. یکی دیگر از وظایف این کارگروه، برنامه‌ریزی برای افزایش سطح آگاهی اعضای هیئت علمی، دانشجویان و کارکنان موسسه از طریق برگزاری کارگاه‌های آموزشی و نشست‌های علمی است. بررسی پروپوزال‌ها، رساله‌ها و پایان‌نامه‌ها از نظر ثبت در ایرانداک و بررسی مشابهت هم از جمله وظایف این کارگروه است. 

نقش سامانه مشابهت‌یاب در پیشگیری از تقلب علمی

مهم‌ترین راهکار ارائه شده برای پیش‌گیری از تقلب در این آیین‌نامه، استفاده از سامانه مشابهت‌یاب (همانندجو) ایرانداک است. مشابهت‌یاب سازوکاری است که در آن سامانه تحت شبکه متن کاربر را دریافت کرده و به صورت خودکار آن را با متون موجود در پایگاه‌های داده و مدارک دارای دسترسی آزاد، همانندیابی می‌کند.

پروپوزال‌ها، رساله‌ها و پایان‌نامه‌های طبقه‌بندی نشده دانشجویان تحصیلات تکمیلی باید پس از تصویب در موسسه در ایرانداک ثبت شود. همچنین همه رساله‌ها و پایان‌نامه‌ها قبل از دفع باید در ایرانداک مشابهت‌یابی شده و گزارشی از آن ارائه شود.

نکته قابل توجه این است که ارائه گزارش مشابهت‌یابی برای کسب مجوز دفاع الزامی است. همچنین ایرانداک موظف است که امکان مشابهت‌یابی برخط (آنلاین) را برای موسسه ایجاد کند.

فارغ‌التحصیلی دانشجویان هم بدون ارائه گواهی ثبت‌ نهایی پایان‌نامه یا رساله امکان‌پذیر نخواهد بود. به طوری که استفاده از امتیاز پایان‌نامه یا رساله مربوط به ترفیع پایه، ارتقای مرتبه اعضای هئیت علمی و تسویه حساب مالی و برخورداری از مزایای مالی آن، وابسته به ارائه گواهی ثبت‌نام و مشابهت‌یابی پایان‌نامه یا رساله در ایرانداک است.

انتهای پیام/

عاطفه نظارتی‌زاده کد خبر: 1145166 برچسب‌ها تقلب علمی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: تقلب علمی اخلاق در پژوهش پایان نامه آثار علمی آیین نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۹۸۷۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجوز اجرای ۲۴دوره کوتاه مدت اشتغال‌محور صادر شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه جامع علمی کاربردی، یکصد و دومین جلسه کارگروه آموزش‌های عالی کوتاه مدت علمی کاربردی به ریاست دکتر کشت‌کار قائم مقام رییس و معاون آموزشی دانشگاه و با حضور اعضای کارگروه دوره ‌های کوتاه مدت و کمیته تعیین شهریه دانشگاه برگزار شد.

علیرضا خیابانی سرپرست دفتر آموزش‌های کوتاه مدت دانشگاه و دبیر کارگروه با اعلام این خبر به تشریح اهداف دوره پسیو فیبر نوری به عنوان یکی از دوره ‌های کاربردی مهم و مصوب این جلسه از کارگروه پرداخت و اظهار داشت: هدف از اجرای این دوره، آموزش کامل عملیات کامل کابل‌ کشی، مفصل‌ بندی، تست و راه ‌اندازی فیبر نوری است و شایستگی ‌هایی که مهارت‌ جویان با شرکت در این دوره کسب می‌ کنند شامل آشنایی با تجهیزات پسیو فیبر نوری، مراحل کار با دستگاه فیوژن و انجام عملیات فیوژن زنی و تست و اندازه ‌گیری میزان افت خطوط فیبر نوری و آشنایی با کارکرد قلم نوری و تجهیزات پسیو است و این دوره برای اولین بار تحت نظارت دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استان زنجان برگزار می شود.

سرپرست دفتر آموزش‌های کوتاه مدت دانشگاه دانشگاه جامع علمی کاربردی افزود: علاوه بر این دوره، ‌مجوز دوره‌ های دیگری نظیر مدیریت منابع انسانی، تحلیل رفتار کارکنان با مدل دیسک، تولید گیاهان آپارتمانی و متصدی کافی شاپ صادر شده که علاق‌مندان می‌توانند برای اطلاع از جزئیات و کسب اطلاعات بیشتر به پرتال دفتر آموزش‌های کوتاه مدت دانشگاه جامع علمی کاربردی به نشانی https://sto.uast.ac.ir مراجعه کنند.

کد خبر 6096890

دیگر خبرها

  • دستورالعمل اجرای اعطای پایه‌های استحقاقی اعضای هیئت علمی ابلاغ شد
  • جزئیات فعالیت ۴ کارگروه تخصصی اجلاس سراسری معماری و شهرسازی
  • تدوین 4 آیین‌نامه جدید برای ارتقای فرهنگ هواداری در دستور کار وزارت ورزش
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • اسبقیان: چهار آئین نامه برای ارتقا فرهنگ هواداری تدوین می‌شود
  • مجوز اجرای ۲۴دوره کوتاه مدت اشتغال‌محور صادر شد
  • برگزاری نخستین نشست کارگروه آسیب شناسی فرهنگی ورزشگاهها
  • واکنش فدراسیون فوتبال به دستور وزیر ورزش؛نشست کارگروه آسیب‌شناسی فرهنگی ورزشگاه‌ها برگزار می‌شود
  • واکنش فدراسیون فوتبال به درخواست وزیر ورزش؛ برگزاری نخستین نشست کارگروه آسیب‌شناسی فرهنگی ورزشگاه‌ها
  • واکنش وزیر ورزش و رییس فدراسیون به اتفاقات آزادی